עוגת שמרים עם מילוי אוכמניות

Delicious cake with fresh plums and raspberries

בצק שמרים – 4 אינגליש קייק
300 מ"ל חלב פושר
200 גרם חמאה בטמפ' חדר
4 ביצים
2 כפות שמרים יבשים – כ20 גרם
1 ק"ג קמח לבן רב תכליתי
1 כוס סוכר
כפית מלח
*לצבע לעוגה – 1 חלמון

שמים בקערת המיקסר את החלב, הסוכר והשמרים, מערבבים מעט ונותנים לשמרים ל"התעורר" זה קורה כשיתחיל לצאת קצף מהנוזל.
מוסיפים את החמאה, הביצים והקמח ומתחילים לישה עם וו לישה, לאחר מכן מוסיפים את המלח.

מהירות לישה בינונית-איטית לזמן של כ7-8 דקות
דקה שתיים אחרי שמתקבלת עיסה אחידה ודביקה.

מוציאים מהקערה ושמים בכלי עם ניילון נצמד, 20-30 דקות במקום חמים במטבח עד שמכפיל את הגודל ואז להעביר למקרר להמשך תפיחה.
נוכל לעבוד עם הבצק לאחר כ3 שעות במקרר, עדיף 24 שעות…
בצק כזה יכול להיות במקרר יומיים שלושה, אפילו – זה רק ישפר אותו, במידה ורוצים לעבוד איתו לאחר מספר ימים, את כל התהליך לעשות עם נוזלים קרים.

האוכמניות למילוי ולציפוי (סירופ)


מצרכים;


חבילת אוכמניות (כ600 גרם ברוטו עם הנוזלים)
חצי כפית קנמון – ניתן לוותר אם לא אוהבים
כפית מחית וניל
חצי כוס יין לבן
סוכר – בהתאם למשקל הכללי של האוכמניות (במקרה הזה 600 גרם)
חצי כפית מלח
קורט צילי גרוס

הכנות:


לעוגה זו בחרתי לעבוד עם 2 סוגי אוכמניות, הסגולות המוכרות וגם צהובות, היום כמעט בכל סופר ומעדניה יש פירות יער קפואים,
במילוי אני בכוונה לא רושם משקלות משום שהכל משתנה בהתאם לגודל החבילה וכמות העוגות שרוצים להכין,
התרגיל הוא שמשקל האוכמניות שווה ערך למשקל הסוכר,
במקרה הזה השתמשתי ב2 חבילות אוכמניות שמשקלן הכללי לאחר הפשרה הוא 600 גרם, שקלתי בנפרד 600 גרם סוכר ושמתי בצד.
שמים את האוכמניות בסיר ומחממים מספר דקות, לפני רתיחה מורידים מהאש ומניחים בצד, מסננים את האוכמניות ושומרים את הנוזל.
להשתדל לא לערבב יותר מידי בשביל לא לפגוע בצורת האוכמניות.

שוקלים את הנוזל ושמים משקל שווה מהסוכר בחזרה בסיר עם הנוזל
ומעלים על אש נמוכה.

מוסיפים לסיר את הוניל, הקנמון, המלח והצילי ונותנים לסיר לעבוד, צריך לערבב מפעם לפעם.
שמגיע לרתיחה להוסיף את היין ולהמשיך את פעולת האש.

בנתיים מכינים בצד מסננת עם קערה.

הסירופ מתחיל להיות יותר ויותר סמיך, חלק מהתהליך הוא שכל הנוזלים מתאדים מהסיר, לכן יהיה קצף, להמשיך לערבב.
אחרי כ15-20 דקות כבר הסירופ מתחיל להיות מספיק סמיך, להוריד מהאש ולסנן.
יודעים שהמידת סמיכות נכונה כאשר על דפנות הסיר נוצר ג'ל.
אם הוא נוזלי אפשר להחזיר להמשך בישול, לא לעבור את ה25 דקות בשביל שהסוכר לא ישרף ויתן טעם מריר לסירופ.

המילוי –


את האוכמניות ששמנו בצד מערבבים עם יתרת הסוכר ונותנים לזה לנוח
לעבוד כמה שפחות עם התערובת בשביל לשמור על צורת האוכמניות עד כמה שאפשר.

לעוגה עצמה –


מכינים 2 אינגליש קייק, ניתן לשמן עם חמאה, אני אישית אוהב יותר לשים נייר אפייה, בתבניות קרטון כמו בתמונות, אין צורך בנייר אפייה או שימון.

לוקחים את הבצק ומחלקים ל4 חלקים שווים.
2 מחזירים למקרר.

את השניים שהשארנו, מרדדים לשכבה אחידה של כ3-4 מ"מ באורך האינגליש קייק, פחות 2 אצבעות – לאחר שנגלגל את הבצק הוא יגדל מעט.
פורסים את הבצק המרודד ומורחים שכבה עדינה של המילוי.

אם הבצק נדבק למערוך, לשים מעט קמח עליו.
לאחר ששמנו מלית בכל רדיד בצק נגלגל אותו
ניקח את שני ההרולדות ובעדינות נגלגל אותן אחת סביב השנייה ונניח בתבנית.



לאחר שסיימנו תבנית אחת נוציא את יתרת הבצק מהמקרר ונחזור איתה על התהליך.

בכלי נשים את החלמון ומעט מים ונמרח טוב טוב מכל הצדדים החשופים של העוגה.
נניח בצד לתפיחה שנייה עד שהעוגות יעלו מעט מעל התבנית (כ20-30 דקות)

אפייה –


170 מעלות – 30-35 דקות עד שמקבל צבע שחום יפה והקיסם שיניים יוצא יבש.
מייד לאחר שיוצאים מהתנור, יש למרוח את הסירופ עליהן.


העוגת שמרים הזו היא חמצמצה וקלילה, מתאימה במיוחד לימות הקיץ החמים ובאה להחליף את המתכון המסורתי של עוגות השמרים עם השוקולד…
בתאבון!

תשארו בקשר

כדי להמשיך לקבל מאיתנו כתבות ומתכונים, תשארו איתנו בקשר על ידי זה שתרשמו לניוזלטר שלנו:)

גלילה למעלה