עוגיות חמאת בוטנים

peanut butter cookies

מרכיבים:


כוס קמח לבן
כוס וחצי קמח מלא
שתי כפיות אבקת אפייה
שלושת רבעי כוס סוכר חום
ביצה (M)
גביע יוגורט (עד 4.5% שומן)
חצי כוס חמאת בוטנים חלקה

כלים:


כוס מדידה
כפית
נפה
מיקסר
קערית
נייר אפייה
תבנית

אופן הכנה:


מנפים את הקמחים ואבקת האפייה אל קערת המיקסר, מוסיפים את שאר המרכיבים עם מוט הלישה. מערבלים עד שהבצק מתאחד, הוא צריך להיות דביק במרקמו.
מכניסים את הבצק למקרר לשעה בערך, הצינון מקל על העבודה.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מוציאים את הבצק ומכינים קערים קטנה עם מים לטבילת הידיים. מרטיבים את הידיים וקורצים כדורים קטנים (כמו זית גדול, הבצק מתפשט). מניחים אותם בתבנית במרחק של כשני ס"מ אחד מהשני.
אופים בין 17 ל-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
מוציאים את העוגיות לרשת צינון או שפשוט מוציאים אותן מהתבנית על גבי נייר האפייה ומצננים.
אורזים בקופסא רק לאחר שהן הצטננו לחלוטין.

דגשים שינוים וכו':
אם לא אוהבים קמח מלא ניתן להשתמש בשתיים וחצי כוסות קמח לבן תופח ואז מוותרים על אבקת האפייה.
אם אוהבים רמת מתיקות גבוהה אפשר להוסיף עוד כרבע כוס סוכר, אני אוהבת את העוגיות שלי לא מאוד מתוקות.
ניתן להחליף בחמאת בוטנים לא חלקה, אפשר להוסיף חצי כפית קינמון בשלב הערבול או אגוזים קצוצים/פצפוצי שוקולד אחרי הכדרור ולפני האפייה.

תשארו בקשר

כדי להמשיך לקבל מאיתנו כתבות ומתכונים, תשארו איתנו בקשר על ידי זה שתרשמו לניוזלטר שלנו:)

גלילה למעלה