פ י ר ו ת  א פ ו י י ם  ב מ ר ס ל ה

רכיבים:


6 תפוחים / אגסים / נקטרינות…
חופן צימוקים מותפחים במים
מיץ לימון מחצי לימון
מיץ לימון מתפוז אחד
רצועות מגורדות מקליפת לימון ותפוז
1/2 כוס מרסלה או יין מתוק אחר
3 כפות סילאן ללא סוכר
1/2 כפית אבקת קינמון
1/2 כפית אבקת הל
3 יחידות ציפורן
מעט תמצית וניל טבעית

אופן ההכנה:


מפלחים את התפוחים / האגסים / הנקטרינות לחצאים ומגלענים אותם.
מעבירים לקערה עמוקה. מזליפים מיץ לימון (שלא ישחירו) ומגרדים מעליהם רצועות קליפת לימון ותפוז באמצעות זסטר.
מוסיפים את המרסלה או כל יין מתוק אחר עם מיץ התפוזזים ושאר התבלינים ומשרים לפחות שעתיים, לצורך ספיחת הטעמים.
משרים את הצימוקים במים רותחים עד שיתפחו ומוסיפים למשרה.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את חצאי התפוחים והאגסים.
יוצקים את נוזלי המשרה ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות עד
להתרככות (לא רך מידי) לקראת סוף האפיה מוסיפים את הצימוקים התפוחים ואת קליפות ההדרים וממתינים מעט עד להשחמה.

* אפשר להגיש חם או מצונן

תשארו בקשר

כדי להמשיך לקבל מאיתנו כתבות ומתכונים, תשארו איתנו בקשר על ידי זה שתרשמו לניוזלטר שלנו:)

  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Email Me
גלילה למעלה