מצרכים:
המרכיבים לאורז:
3 כוסות אורז יסמין או בסמטי
4 וחצי כוסות מים רותחים (אם משתמשים באורז בסמטי מוסיפים 5 כוסות מים רותחים)
2 כפות שמן
כפית מלח
המרכיבים לתערובת הירקות:
3 קישואים
6 שיני שום
חבילת כוסברה
מיץ מלימון שלם גדול עסיסי
2 פלפל צ'ילי
4 כפות שמן זית עדין
חצי כפית כורכום
כפית שטוחה מלח
אופן ההכנה:
מכינים את האורז – בסיר לא גדול על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן 2 דקות.
כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים 3 כוסות אורז יסמין, כפית מלח ומערבבים.
מנמיכים להבה, מוסיפים 4 וחצי כוסות מים רותחים, סוגרים מכסה ומבשלים 21 דקות.
מכינים את תערובת הירקות – קוצצים 3 קישואים בינוניים לקוביות בינוניות ומניחים בצד. פורסים 6 שיני שום ו – 2 פלפל צ'ילי ומניחים בצד.
קוצצים דק חבילת כוסברה ומניחים בצד.
במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 4 כפות שמן עדין כ – 2 דקות.
מוסיפים 6 שיני שום פרוסות מערבבים כחצי דקה ומוסיפים קוביות קטנות מ – 3 קישואים בינוניים.
מערבבים ומוסיפים טבעות פלפל צ'ילי מ – 2 פלפלים, חצי כפית כורכום, כפית מלח, מקפיצים ומבשלים עד שקוביות הקישואים מוכנות (כ-20 דקות).
לאחר 20 דקות מוסיפים מיץ מלימון שלם, חבילת כוסברה קצוצה דק, כפית שטוחה מלח, מקפיצים 2 דקות נוספות ומכבים להבה.
מעבירים את האורז לקערת הגשה, יוצקים מעל האורז את תערובת הירקות והתבלינים, מערבבים ומגישים.