עוגת גבינה אפויה

Baked Cheesecake

מצרכים:

חומרים לבסיס:


150 גרם ביסקוויטים פתי-בר שוקולד (20-21 יח')
60 גר' (4 כפות מחוקות) סוכר
50 גרם חמאה רגילה
1 כפית מחוקה גרר קליפת תפוז

חומרים למלית:


666 גרם גבינת שמנת סימפוניה 9% (זה יוצא 3 מכלים ועוד שליש)
200 גרם סוכר (כוס של 200 CC או 13 כפות מחוקות מהסט הבינלאומי)
2 חלמונים
3 חלבונים
25 גרם (3 כפות מחוקות בסכין) קורנפלור

חומרים לציפוי:


2 מכלים (400 CC) שמנת חמוצה
60 גרם (4 כפות) סוכר

הכנה:

מחממים תנור לחום של 100 מעלות. לא יותר לא פחות!
1. בעזרת מעבד מזון מפוררים את הביסקוויטים + 4 כפות מחוקות סוכר עד שזה נראה כמו חול.
2. מוסיפים 50 גרם חמאה נמסה (במיקרו או במחבת) ואת קליפת התפוז ומערבלים, עד שזה נראה כמו חול לח מעט.
3. מרפדים בחול הזה תבנית קפיצית מס' 26, ושמים בצד. לא אופים.

מלית:


1. בקערת המיקסר שמים 3 מכלים + שליש מיכל גבינת שמנת 9%.
2. מוסיפים 13 כפות מחוקות סוכר, 2 חלמונים, ו3 כפות מחוקות קורנפלור. מערבלים במהירות הכי איטית, עד שהעיסה נראית אחידה למראה.
3. מוסיפים 50 גרם חמאה נמסה ושוב מערבלים הכי לאט עד שאחיד. מעבירים לקערה אחרת.
4. רוחצים את קערת המערבל טוב טוב, ומייבשים טוב!
5. מקציפים 3 חלבונים לקצף רך, איך שמוכן שופכים אותו מהר לתערובת הגבינה ומערבלים עם כף עץ עד שהכל אחיד.
6. שופכים את העיסה על הבסיס של הביסקוויטים, מחליקים בסכין או מרית, ומכניסים לתנור.
7. אופים בתנור בחום של 100 מעלות – 3 שעות בול על השעון!
מכוונים שעון מעורר שיצלצל אחרי 3 שעות.

ציפוי:


אחרי 3 שעות מוציאים את העוגה מהתנור וסוגרים את הדלת בזריזות כדי שהחום לא יברח.
מערבבים 2 מכלי שמנת חמוצה + 4 כפות סוכר ושופכים את הבלילה על העוגה, מחליקים בסכין.
מכניסים את העוגה לעוד רבע שעה באותו חום (100 מעלות), ומכבים את התנור.
משאירים את העוגה שתצטנן בתוך התנור הכבוי עם הדלת סגורה במשך 4 שעות.
מוציאים אותה רק כשהיא פושרת לחלוטין.

לא לזייף בזמני התנור, בחום ובהשהייה אחרי האפייה!

תשארו בקשר

כדי להמשיך לקבל מאיתנו כתבות ומתכונים, תשארו איתנו בקשר על ידי זה שתרשמו לניוזלטר שלנו:)

גלילה למעלה