חמוצים יפניים

Dish with sliced Japanese pickled burdock roots

מצרכים:

ירקות חובה
מלפפונים – 2 גדולים
גזרים – 2 גדולים
כרוב – חצי ראש
פלפל חריף – 1 קטן

ירקות שאפשר להוסיף
צנון – 1 בינוני או כמה צנוניות
לפת – 1 בינונית
קולורבי – 1 קטן

לתחמיץ
חומץ אורז – כוס
חומץ – חצי כוס
סוכר – כוס
מים – כוס וחצי
מלח – כפית

הכנה:

הכנת התחמיץ
שמים את כל מרכיבי התחמיץ בסיר קטן – ומחממים על אש גבוהה תוך ערבוב מתמיד של התחמיץ.
ברגע שכל הסוכר התמוסס – מורידים מהאש – ומשאירים להתקררות לטמפ' החדר.

פורסים את הגזרים והמלפפונים ושאר הירקות שבחרתם לעובי של 2 מ"מ. (גזרים בלי קליפה – מלפפונים עם קליפה)
את הכרוב מפרקים לעלים ופורסים לרצועות בעובי 2 ס"מ ואורך נאה של 5-6 ס"מ.
את הפלפל החריף חוצים לשניים.

לוקחים צנצנת שנסגרת הרמטית (עדיף כזו עם סגר גומי ותפס הידוק).
ממלאים אותה בירקות החתוכים בערבוביה (שלא יהיה מצב שירק אחד מתרכז למטה לבד).
מוסיפים את התחמיץ וסוגרים היטב.
מכניסים למקרר ליממה.

תשארו בקשר

כדי להמשיך לקבל מאיתנו כתבות ומתכונים, תשארו איתנו בקשר על ידי זה שתרשמו לניוזלטר שלנו:)

גלילה למעלה